Čtenáři píší

Špičková kloubní výživa Pro zdravou hladinu cukru v krvi

Potřebujete vědět víc? Důchodová kalkulačka a poradna bezplatně!

Jak vybavit chalupu: Odolnými materiály i drobnostmi, které dají vaší chalupě styl - 21.6. 2016

Chaty a chalupy jsou oblíbenými víkendovými destinacemi mnoha Čechů, stejně tak roste trend trávení letních dovolených na chalupách. Proto by neměly sloužit jako skladiště starého nábytku a nepotřebného vybavení, které již doma nemá své místo. Naopak si můžete zařídit chalupu s příjemnou atmosférou, která upoutá interiérem a bude vybavena stylově i s nevelkými náklady. I zde však platí určitá pravidla, která je třeba dodržovat.

více

Letní dovolenou přes internet letos nakoupí 40 % Čechů. Zájezdy objednávají v pondělí dopoledne - 20.6. 2016

Až 40 % letních dovolených bude podle odborníků letos prodáno přes internet. Zájem o nákup dovolené on-line každým rokem narůstá, český trh však za zahraničím stále zaostává. Důvodem vysoké obliby výběru zájezdu na internetu je možnost rychlého srovnání nabídek a zjištění podrobných informací o hotelu či destinaci. Češi své pobyty na internetu nejčastěji objednávají v pondělí kolem 10. hodiny dopoledne.

více

Úroveň školního stravování je v Česku vysoká. Nedostatečné jsou však platy personálu a stravovací návyky dětí - 20.6. 2016

Systém školního stravování funguje v České republice již přes 50 let. Aktuálně se ve zhruba 8 tisících jídelnách stravuje přes 123 tisíc dětí. České školní jídelny jsou světovým unikátem, nabízí totiž vysokou kvalitu jídel za velice nízké ceny, díky kterým jsou obědy dostupné pro všechny. Za největší nedostatky experti považují nízké finanční ohodnocení personálu, jejich nedostatečnou edukaci a špatné stravovací návyky dětí.

více

Vysloužilé elektro nelze v Česku odevzdat do všech výkupen. Prioritou je materiálové využití odpadu - 20.6. 2016

V třídění odpadu, zejména obalů, patří Češi k nejzpůsobilejším národům EU. I přesto se český národ ztrácí v pravidlech, která nastavují specializované nakládání s elektroodpady a bateriemi. Zatímco ještě v roce 2014 mohli lidé odnést elektrospotřebiče do jakékoliv výkupny, nyní mohou vysloužilé elektro přijímat jen ty výkupny, které mají zřízeno místo zpětného odběru elektrozařízení. V opačném případě nakládají s daným elektroodpadem nelegálně.

více

Nemoc a rodinná peněženka - 30.5. 2016

Dlouhodobé zdravotní problémy jsou nepříjemné i z finančního hlediska. Během nemoci z důvodu pobírání nemocenské klesá rodinný příjem, zaměstnancům s vyššími příjmy poměrně výrazně. Někteří občané ani nesplňují podmínky pro přiznání státní nemocenské. Vlastní komerční pojištění je zejména pro živitele rodiny zodpovědným krokem.

více

Potravinářská inspekce loni uložila pokuty za 140 milionů korun. Hlavními problémy byly nedodržování hygieny a špatná manipulace - 30.5. 2016

Výsledky kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) za rok 2015 ukazují alarmující stav dodržování hygienických předpisů a požadavků na skladování potravin u maloobchodů. Jen v loňském roce uložil tento orgán pokuty ve výši 140 milionů korun, nejčastěji za nedostatečná opatření proti škůdcům, narušování chladového řetězce při manipulaci s potravinami, dále jejich špatné označování a falšování. Kritická je i skutečnost, že tyto problémy se objevují dlouhodobě.

více

Vinaři mezi celebritami: Ochutnejte víno Stinga i Drew Barrymore - 29.5. 2016

Co mají společného Brad Pitt, Drew Barrymore či Beckhamovi? Kromě popularity též lásku ke kvalitnímu vínu. Nejnovějším trendem mezi celebritami však není pouze pití dobrých vín, ale i jejich pěstování. Zatímco některé známé osobnosti víno produkují pouze pro své přátele, jiné získávají za svá vína ocenění. Přečtěte si, jaká vína preferují světové celebrity, a kam se vydat, pokud chcete jejich víno okoštovat.

více

Experti varují: Papír se v přírodě rozkládá čtyři měsíce, plasty sto let, baterie nikdy. Řešením je recyklace - 28.5. 2016

Zatímco ohryzek od jablka se v přírodě rozloží už za dva týdny a papírový pytlík za čtyři měsíce, plastový kelímek se může rozkládat až sto let. Některé druhy odpadu, jako například baterie nebo sklo, jsou navíc téměř nerozložitelné a pro přírodu toxické. Zbytečnému hromadění odpadu lze přitom předejít správnou recyklací a opětovným využitím materiálů. Z ohryzku se tak může stát hnojivo, z baterií například stavební ocel.

více

Trendy v balení potravin u sousedů: V Německu využívají inteligentní potravinové obaly, na Slovensku paskalizaci - 19.5. 2016

V zemích Evropské unie se v současnosti více než 50 % vyprodukovaných plastových obalů využívá k ochraně potravin. Vyplývá to z aktuálních údajů studie Toppits Save Food. Poptávka po jednorázových plastových obalech v České republice loni vzrostla o 10 %, obdobně roste zájem o plastové obaly i v sousedních zemích. Kromě nich v Německu využívají také například inteligentní obaly, na Slovensku zase paskalizaci.

více

Tipy na osvěžující koktejly: Letošním hitem je kombinace perlivých vín s ovocem - 18.5. 2016

Jemná perlivá vína s kapkou alkoholu jsou ve slunečných dnech ideálním osvěžením. Podávají se totiž vychlazená na 7 až 9 stupňů a většinou jsou méně alkoholická než běžná vína. Pokud patříte mezi příznivce jemně perlivých vín, máme pro vás několik tipů na lehké jarní koktejly, které zvládnete připravit i doma.

více

Velké srovnání potravinových obalů v ČR: Nejvšestrannější využití nabízejí jednorázové termoformované obaly - 6.5. 2016

Ačkoliv v současnosti existuje více možností, jak dovážet či přenášet hotová jídla, ne každý obal se hodí pro všechny pokrmy. Odborníci ze společnosti Blatinie proto srovnali 5 nejpoužívanějších druhů potravinových obalů. Mezi ně patří klasické jídlonosiče, polystyrenové, plastové, hliníkové a papírové potravinové obaly. Zatímco nejlépe ze srovnání vyšly z hlediska využitelnosti a praktičnosti jednorázové plastové obaly, nejhůře dopadly hliníkové obaly a papírové boxy.

více

Historie splachování: Od dešťové vody po antibakteriální a bezkontaktní technologie - 6.5. 2016

Zatímco dříve se splachovalo pomocí vody ze studně nebo se chodilo do přírody, dnes je splachování toalety všední a samozřejmou záležitostí. Věděli jste, že moderní splachovací WC je staré již 420 let a že jej jako první v historii použila královna Alžběta I.? Podívejte se s námi, jak se v průběhu historie vyvíjela podoba splachovacích toalet až k dnešním moderním trendům.

více

Zahání nemoci, mohou se užívat v jakémkoliv množ-ství aneb 5 největších mýtů o vitamínech - 5.5. 2016

Zdravý životní styl se dnes u řady lidí neobejde bez zvýšeného přísunu vitamínů. Ty jsou pro správné fungování těla i jeho imunitu velmi důležité. I přesto však o nich ve společnosti panují všeobecné představy, které jsou mnohdy mylné. V následujícím článku vám představíme pět nejčastějších mýtů, které u nás i ve světě o vitamínech kolují.

více

Konzumace rybího masa podporuje zdraví mozku. Chrání před demencí i Alzheimerem - 4.5. 2016

Výživové rady se na nás valí ze všech stran. Často si tipy na ideální složení jídelníčku protiřečí a módní vlny vyzdvihují různé potraviny, které jsou ten či onen rok zrovna v kurzu. Ve všech dietních radách a výživových plánech ale najdeme několik věcí společných: doporučují zeleninu, střídmost a v neposlední řadě konzumaci ryb. Látky obsažené v rybím mase se totiž těžko hledají v jiných potravinách a právě tyto složky pomáhají ochránit mozek před stárnutím a nemocemi, které jej provázejí.

více

Lucemburský rok NPÚ se rozjíždí – a nejen na hradech a zámcích - 3.5. 2016

Lucemburský rok, tedy akce a programy, kterými letos Národní památkový ústav připomíná krále a císaře Karla IV. i jeho rod, dobu a stavby, které jsou s ním spojeny, se naplno rozjede tento víkend. V nejbližších dnech a týdnech jím ožijí hrady Karlštejn, Veveří, Velhartice a Lipnice, ale třeba také klášter Kladruby a zámek Krásné Březno v Ústí nad Labem.

více

Vývoj firemních benefitů v ČR: prioritou je dnes zdraví, jazyky a svobodná volba - 2.5. 2016

Zaměstnanecké výhody prošly historicky velkou proměnou. Podle personalistů se změny nejvíce dotýkají oblasti stravování, vzdělávání a volnočasových benefitů. Zatímco dříve se zaměstnanci stravovali téměř výhradně v kantýnách s unifikovanou stravou, dnes je pro zaměstnavatele prioritní vysoce kvalitní a pravidelná strava. Výraznými změnami prošlo také firemní vzdělávání. Dobu, kdy firmy poskytovaly zejména školení pro technicky zaměřené odborníky, vystřídal trend jazykových kurzů a e-learningu.

více

Spoření na penzi bude výhodnější - 27.4. 2016

Životní úroveň penzistů bude v budoucnu mnohem více než v současnosti záviset na vlastním finančním zajištění, neboť státní penze nebudou z demografických a ekonomických důvodů tak vysoké jako v současnosti. Od příštího roku bude legislativou spoření na penzi v penzijním připojištění a doplňkovém penzijním spoření ještě více podporováno.

více

Tipy ke dni Země: Jak chránit naši planetu? Snižte spotřebu energie, třiďte a nakupujte u místních - 23.4. 2016

Nutnost chránit planetu Zemi si každoročně připomínají miliony lidí po celém světe při svátku nazvaném Den Země, který připadá na 22. dubna. Podpořit myšlenku Dne Země přitom může každý, kdo si osvojí pár základních pravidel, díky kterým lze přispět nejen k udržení zdravějšího životního prostředí, ale také ke snížení rodinného rozpočtu. Ty nejdůležitější z nich vám přinášíme v následujícím článku.

více

Zpětný odběr elektra a baterií roste. Třetina kolektivních systémů pravděpodobně nastavené limity EU nesplní - 22.4. 2016

Podle nejnovějších statistik skupiny REMA, která se zabývá zpětným odběrem elektrozařízení a baterií, vzrostl celkový sběr elektroodpadu od roku 2014 o desítky procent. Aktuálně společnost REMA Systém vysbírala více než 40 % zařízení, které již lidem neslouží. Ačkoliv se jí daří plnit cíl, ke kterému se Česká republika zavázala v rámci EU s ročním předstihem, ne všechny kolektivní systémy toto opatření dodrží. Na trh se navíc každoročně dostává stále větší množství elektroniky i baterií.

více

U 98 % požárů budov z posledních čtyř let chybělo požární zabezpečení - 21.4. 2016

V České republice hořelo podle dat hasičů z let 2012 až 2015 celkem 24 450 objektů. Pouze 468 z těchto budov však bylo vybaveno požárním zabezpečením, což jsou necelá dvě procenta. Statistiky generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR ale ukázaly i fakt, že pouze v 61 případech nefungovalo požární zabezpečení správně. Náklady na požární zabezpečení přitom nejsou závratné, šplhají jen do desítek tisíc korun.

více

Pasivní obchod i nevhodně nastavené procesy. To byly nejčastější problémy segmentu SME v roce 2015 - 3.4. 2016

Vedení malých a středních firemchybovalo v nastavení marketingu aPR, řídících procesech a v selekci zakázek. Vyplývá to z výstupů společnosti J.I.P. pro firmy, která se zaměřuje na revitalizaci podniků v segmentu SME. Pro rok 2016 se pak očekává, že společnostem budou scházet zaměstnanci.

více

Vyhrávejte nad penězi s FINFOCUS - 2.4. 2016

Inovativní poradenská společnost FINFOCUS oslavila své páté narozeniny a získala své pevné místo na trhu. U narozeninového dortu jsme si popovídali s mladým majitelem společnost Emilem Brožem nejenom o těžkostech při budování značky a plánech do budoucnosti, ale i o nutnosti vlastní zodpovědnosti za životní úroveň v penzi.

více

Úspěch fitness aplikací je reakcí na trend zdravého životního stylu, říkají vývojáři - 1.4. 2016

Fitness šílenství přichází minimálně dvakrát do roka. Spolu s novoročními předsevzetími pravidelně počátkem ledna, následně pak s prvními známkami jara, které jsou předzvěstí nadcházející plavkové sezóny. Na trhu dlouhodobě narůstá počet mobilních aplikací, které pohybové aktivity značně usnadňují, což potvrzují i čeští vývojáři. Objevují se rovněž aplikace zaměřené na zdravé stravování.

více

Plán prvního akvaparku vznikl na dvorku v Americe, slovo wellness poprvé vyslovili lidé v 17. století - 31.3. 2016

Trávení volného času u bazénů, brázdění tobogánů a relax ve wellness není trendem až dnes. Málokdo totiž ví, že výraz wellness, který dnes patří k celosvětovým fenoménům volného času i zdravého životního stylu, byl poprvé vysloven už v 17. století. Jeho kořeny však sahají až do starověku. Dovádění v bazénech a na tobogánech v akvaparcích si lidé oblíbili již ve 40. letech 20. století. Vydejte se s námi na výpravu do historie saun, tobogánů a wellness kultury.

více

Poctivé jídlo, kvalita služeb a platba kartou: Co určuje dobrou restauraci? - 30.3. 2016

Začátkem března přibyl na michelinský seznam nejlepších restaurací v Evropě již třetí český zástupce. Michelinská hvězda však nemusí být jediným důkazem kvality gastroprovozu. Pro návštěvu podniku mohou rozhodnout další parametry, jako je typ pokrmů, kvalita servisu, akceptace stravenek nebo možnost platit kartou, která ovšem ani dnes není u českých restaurací samozřejmostí.

více

stránky:  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22
TOPlist