Čtenáři píší

Špičková kloubní výživa Pro zdravou hladinu cukru v krvi

Potřebujete vědět víc? Důchodová kalkulačka a poradna bezplatně!

Trendy v balení potravin u sousedů: V Německu využívají inteligentní potravinové obaly, na Slovensku paskalizaci - 19.5. 2016

V zemích Evropské unie se v současnosti více než 50 % vyprodukovaných plastových obalů využívá k ochraně potravin. Vyplývá to z aktuálních údajů studie Toppits Save Food. Poptávka po jednorázových plastových obalech v České republice loni vzrostla o 10 %, obdobně roste zájem o plastové obaly i v sousedních zemích. Kromě nich v Německu využívají také například inteligentní obaly, na Slovensku zase paskalizaci.

více

Tipy na osvěžující koktejly: Letošním hitem je kombinace perlivých vín s ovocem - 18.5. 2016

Jemná perlivá vína s kapkou alkoholu jsou ve slunečných dnech ideálním osvěžením. Podávají se totiž vychlazená na 7 až 9 stupňů a většinou jsou méně alkoholická než běžná vína. Pokud patříte mezi příznivce jemně perlivých vín, máme pro vás několik tipů na lehké jarní koktejly, které zvládnete připravit i doma.

více

Velké srovnání potravinových obalů v ČR: Nejvšestrannější využití nabízejí jednorázové termoformované obaly - 6.5. 2016

Ačkoliv v současnosti existuje více možností, jak dovážet či přenášet hotová jídla, ne každý obal se hodí pro všechny pokrmy. Odborníci ze společnosti Blatinie proto srovnali 5 nejpoužívanějších druhů potravinových obalů. Mezi ně patří klasické jídlonosiče, polystyrenové, plastové, hliníkové a papírové potravinové obaly. Zatímco nejlépe ze srovnání vyšly z hlediska využitelnosti a praktičnosti jednorázové plastové obaly, nejhůře dopadly hliníkové obaly a papírové boxy.

více

Historie splachování: Od dešťové vody po antibakteriální a bezkontaktní technologie - 6.5. 2016

Zatímco dříve se splachovalo pomocí vody ze studně nebo se chodilo do přírody, dnes je splachování toalety všední a samozřejmou záležitostí. Věděli jste, že moderní splachovací WC je staré již 420 let a že jej jako první v historii použila královna Alžběta I.? Podívejte se s námi, jak se v průběhu historie vyvíjela podoba splachovacích toalet až k dnešním moderním trendům.

více

Zahání nemoci, mohou se užívat v jakémkoliv množ-ství aneb 5 největších mýtů o vitamínech - 5.5. 2016

Zdravý životní styl se dnes u řady lidí neobejde bez zvýšeného přísunu vitamínů. Ty jsou pro správné fungování těla i jeho imunitu velmi důležité. I přesto však o nich ve společnosti panují všeobecné představy, které jsou mnohdy mylné. V následujícím článku vám představíme pět nejčastějších mýtů, které u nás i ve světě o vitamínech kolují.

více

Konzumace rybího masa podporuje zdraví mozku. Chrání před demencí i Alzheimerem - 4.5. 2016

Výživové rady se na nás valí ze všech stran. Často si tipy na ideální složení jídelníčku protiřečí a módní vlny vyzdvihují různé potraviny, které jsou ten či onen rok zrovna v kurzu. Ve všech dietních radách a výživových plánech ale najdeme několik věcí společných: doporučují zeleninu, střídmost a v neposlední řadě konzumaci ryb. Látky obsažené v rybím mase se totiž těžko hledají v jiných potravinách a právě tyto složky pomáhají ochránit mozek před stárnutím a nemocemi, které jej provázejí.

více

Lucemburský rok NPÚ se rozjíždí – a nejen na hradech a zámcích - 3.5. 2016

Lucemburský rok, tedy akce a programy, kterými letos Národní památkový ústav připomíná krále a císaře Karla IV. i jeho rod, dobu a stavby, které jsou s ním spojeny, se naplno rozjede tento víkend. V nejbližších dnech a týdnech jím ožijí hrady Karlštejn, Veveří, Velhartice a Lipnice, ale třeba také klášter Kladruby a zámek Krásné Březno v Ústí nad Labem.

více

Vývoj firemních benefitů v ČR: prioritou je dnes zdraví, jazyky a svobodná volba - 2.5. 2016

Zaměstnanecké výhody prošly historicky velkou proměnou. Podle personalistů se změny nejvíce dotýkají oblasti stravování, vzdělávání a volnočasových benefitů. Zatímco dříve se zaměstnanci stravovali téměř výhradně v kantýnách s unifikovanou stravou, dnes je pro zaměstnavatele prioritní vysoce kvalitní a pravidelná strava. Výraznými změnami prošlo také firemní vzdělávání. Dobu, kdy firmy poskytovaly zejména školení pro technicky zaměřené odborníky, vystřídal trend jazykových kurzů a e-learningu.

více

Spoření na penzi bude výhodnější - 27.4. 2016

Životní úroveň penzistů bude v budoucnu mnohem více než v současnosti záviset na vlastním finančním zajištění, neboť státní penze nebudou z demografických a ekonomických důvodů tak vysoké jako v současnosti. Od příštího roku bude legislativou spoření na penzi v penzijním připojištění a doplňkovém penzijním spoření ještě více podporováno.

více

Tipy ke dni Země: Jak chránit naši planetu? Snižte spotřebu energie, třiďte a nakupujte u místních - 23.4. 2016

Nutnost chránit planetu Zemi si každoročně připomínají miliony lidí po celém světe při svátku nazvaném Den Země, který připadá na 22. dubna. Podpořit myšlenku Dne Země přitom může každý, kdo si osvojí pár základních pravidel, díky kterým lze přispět nejen k udržení zdravějšího životního prostředí, ale také ke snížení rodinného rozpočtu. Ty nejdůležitější z nich vám přinášíme v následujícím článku.

více

Zpětný odběr elektra a baterií roste. Třetina kolektivních systémů pravděpodobně nastavené limity EU nesplní - 22.4. 2016

Podle nejnovějších statistik skupiny REMA, která se zabývá zpětným odběrem elektrozařízení a baterií, vzrostl celkový sběr elektroodpadu od roku 2014 o desítky procent. Aktuálně společnost REMA Systém vysbírala více než 40 % zařízení, které již lidem neslouží. Ačkoliv se jí daří plnit cíl, ke kterému se Česká republika zavázala v rámci EU s ročním předstihem, ne všechny kolektivní systémy toto opatření dodrží. Na trh se navíc každoročně dostává stále větší množství elektroniky i baterií.

více

U 98 % požárů budov z posledních čtyř let chybělo požární zabezpečení - 21.4. 2016

V České republice hořelo podle dat hasičů z let 2012 až 2015 celkem 24 450 objektů. Pouze 468 z těchto budov však bylo vybaveno požárním zabezpečením, což jsou necelá dvě procenta. Statistiky generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR ale ukázaly i fakt, že pouze v 61 případech nefungovalo požární zabezpečení správně. Náklady na požární zabezpečení přitom nejsou závratné, šplhají jen do desítek tisíc korun.

více

Pasivní obchod i nevhodně nastavené procesy. To byly nejčastější problémy segmentu SME v roce 2015 - 3.4. 2016

Vedení malých a středních firemchybovalo v nastavení marketingu aPR, řídících procesech a v selekci zakázek. Vyplývá to z výstupů společnosti J.I.P. pro firmy, která se zaměřuje na revitalizaci podniků v segmentu SME. Pro rok 2016 se pak očekává, že společnostem budou scházet zaměstnanci.

více

Vyhrávejte nad penězi s FINFOCUS - 2.4. 2016

Inovativní poradenská společnost FINFOCUS oslavila své páté narozeniny a získala své pevné místo na trhu. U narozeninového dortu jsme si popovídali s mladým majitelem společnost Emilem Brožem nejenom o těžkostech při budování značky a plánech do budoucnosti, ale i o nutnosti vlastní zodpovědnosti za životní úroveň v penzi.

více

Úspěch fitness aplikací je reakcí na trend zdravého životního stylu, říkají vývojáři - 1.4. 2016

Fitness šílenství přichází minimálně dvakrát do roka. Spolu s novoročními předsevzetími pravidelně počátkem ledna, následně pak s prvními známkami jara, které jsou předzvěstí nadcházející plavkové sezóny. Na trhu dlouhodobě narůstá počet mobilních aplikací, které pohybové aktivity značně usnadňují, což potvrzují i čeští vývojáři. Objevují se rovněž aplikace zaměřené na zdravé stravování.

více

Plán prvního akvaparku vznikl na dvorku v Americe, slovo wellness poprvé vyslovili lidé v 17. století - 31.3. 2016

Trávení volného času u bazénů, brázdění tobogánů a relax ve wellness není trendem až dnes. Málokdo totiž ví, že výraz wellness, který dnes patří k celosvětovým fenoménům volného času i zdravého životního stylu, byl poprvé vysloven už v 17. století. Jeho kořeny však sahají až do starověku. Dovádění v bazénech a na tobogánech v akvaparcích si lidé oblíbili již ve 40. letech 20. století. Vydejte se s námi na výpravu do historie saun, tobogánů a wellness kultury.

více

Poctivé jídlo, kvalita služeb a platba kartou: Co určuje dobrou restauraci? - 30.3. 2016

Začátkem března přibyl na michelinský seznam nejlepších restaurací v Evropě již třetí český zástupce. Michelinská hvězda však nemusí být jediným důkazem kvality gastroprovozu. Pro návštěvu podniku mohou rozhodnout další parametry, jako je typ pokrmů, kvalita servisu, akceptace stravenek nebo možnost platit kartou, která ovšem ani dnes není u českých restaurací samozřejmostí.

více

Nové trendy v balení tekutin: kanystry vystřídaly jednorázové vaky v krabicích - 30.3. 2016

Zatímco dříve byly nápoje většího množství běžně uchovávány v kanystrech či sudech, v posledních letech v České republice roste oblíbenost speciálních vaků, takzvané technologie bag in box. Hlavním důvodem je skladnost, snadná manipulace a delší doba trvanlivosti nápojů.

více

Češi sledují trendy a obměňují nábytek. Loni do něj investovali 34 miliard korun - 29.3. 2016

Roste zájem Čechů vybavit domácnost aktuálními bytovými trendy. Podle expertů se zvyšuje ochota tuzemských zákazníků investovat do designového a kvalitního nábytku. Spolu se zvyšující se kupní silou navíc nábytek obměňují častěji. Loni dle Asociace českých nábytkářů vzrostla spotřeba nábytku na více než 34 miliard korun, což je nejvíce od roku 2010.

více

3 populární styly bydlení: Jak se v nich vyznat a nechybovat - 18.3. 2016

Zatímco dříve jsme zařizovali jednotlivé místnosti podle tištěných katalogů, dnes můžeme díky internetu sledovat trendy ze dne na den. Už dávno tak neplatí, že všechny domácnosti vypadají stejně. Vdechněte i vy svému domovu novou atmosféru, ve které se budete cítit dobře. Nemusíte proto ani měnit celý byt. Stačí si zvolit jeden výrazný charakteristický prvek, který promění vyznění místnosti do jednoho ze tří populárních stylů.

více

Skalní růže, merlík chilský nebo guarana: exotické dary přírody, které zahánějí únavu a dodávají energii - 17.3. 2016

Mnoho lidí se při příchodu jara cítí vyčerpaně a takříkajíc bez „šťávy”. Může za to řada faktorů, které během zimy negativně působí na aktivitu těla. Únava nás však může postihnout kdykoliv během roku. Pokud nepatříte mezi příznivce chemických preparátů, zkuste tělo povzbudit přírodními látkami rostlin z dalekých končin světa, s jejichž účinky vás v následujícím článku seznámíme.

více

Proč nekupovat levné brýle z drogerií a tržnic? Úspora pár stovek může vážně poškodit zrak - 16.3. 2016

Dioptrické brýle nosí kolem šesti milionů Čechů. Podle odborníků však může být jejich počet výrazně vyšší. Výjimkou totiž nejsou lidé, kteří se problémy se zrakem rozhodnou řešit na vlastní pěst a bez předchozího vyšetření si pořídí takzvané hotové brýle. Jejich nákupem si ale mohou zadělat na vážné problémy. Některá poškození zraku mohou být i nevratná.

více

Časté mýty o plastových obalech: nepatří do mikrovlnky a po krátkém použití se hned spalují - 15.3. 2016

Jsou jedovaté, složité na výrobu a po prvním použití se spalují, čímž zatěžují životní prostředí. Mýtů o plastových obalech kolujících mezi lidmi je celá řada. Přestože některé z nich dříve měly reálný základ, dnes už nic z toho neplatí. Plastový obal může být dokonce ekologičtější než papír a po použití jde velmi snadno recyklovat. Materiál lze pak použít například na výrobu nábytku. Přečtěte si nejčastější mýty, které se s plastovými obaly pojí. Možná i vy budete překvapeni.

více

Zájem o jednorázové plastové obaly na hotová jídla roste. Z hygienických důvodů nahrazují vratné jídlonosiče - 14.3. 2016

Poptávka po jednorázových plastových obalech loni vzrostla o 10 % a růst se očekává i letos. Podle průzkumů i mnohých odborníků jde o nejhygieničtější způsob, jak uchovat hotové jídlo chutné, výživné a zdravotně nezávadné. Jednorázové plastové obaly navíc v kombinaci se správným chlazením potravin mohou dle odborníků snížit pravděpodobnost onemocnění trávicího traktu.

více

Notebooky slaví 35 let, jejich kratší životností narůstá množství elektroodpadu - 28.2. 2016

Přenosné počítače neboli notebooky začaly před více než 35 lety z kanceláří i domácích pracoven vytlačovat stolní počítače. S rychlým rozvojem technologií přišla také nutnost jejich častější obměny. Zatímco v roce 1997 se průměrná životnost přenosného počítače v rozvinutých zemích pohybovala okolo šesti let, v roce 2005 už to byly pouhé dva roky. Díky tomu narůstá velké množství odpadu z elektrozařízení, které ne vždy bývá využito. Většinu součástek je přitom možné materiálově recyklovat.

více

stránky:  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18
TOPlist